Reklam
KIRMA BÖREKBu tarifi Eskişehirli öğretmen arkadaşımdan Şükran hanımdan aldım...
Malzemeler:
4-5 adet yufka.
250 gr lor peyniri veya çökelek veya kaşar peyniriyle beyaz peynir karışımı'da olabilir.
Üzeri için:
1 yumurta.
1 su bardağı yoğurt.
1 çay bardağı sıvı yağ.
1 çay bardağı süt.
1 çay kaşığı tuz.(Penir tuzlu ise,tuz kullanmayın)
1 çay kaşığı karbonat yada kabartma tozu.
Yapılışı:
Bir adet yufkamızı alıp masanın veya tezgahın üzerine seriyoruz.Hazırladığımız peynir içini yufkanın üzerine serpiştiriyoruz sonra yufkamızı pile gibi büzüştürüyoruz ve keserek tepsimize diziyoruz.Bütün yufkaları teker teker bu şekilde tepsimize dizdikten sonra üzeri için olan malzemeleri derin bir kapta karıştırıyoruz ve yufkalarınn üzerine gezdiriyoruz.Bu karışım böreğin her yerine eşit dağıtılmalı.İsteğe göre çörek otu veya susam ile süsleyebilirsiniz.180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Not:İç malzemesi olarak kıyma,patates ve ıspanakta kullanabilirsiniz.
Reklam