Reklam
PORTAKALLI JÖLE:Malzemeler--İki su bardağı portakal suyu-2 yemek kaşığı mısır nişastası-vanilya-şeker isteğe bağlı(2 yemek kaşığı).YAPILIŞI:portakal suyundan yarım su bardağı kadarını tencereye koyup nişastayı ekliyoruz ve çırpıyoruz sonra kalan portakal suyunu'da ilave ediyoruz,vanilyayı ve şekeri ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz,kaselere döküyoruz(jöleyi kaseye dökmeden önce kaseleri suyla çalkalayabilir'siniz,jöle servis tabağına daha kolay çıkar).KARADUTLU JÖLE:Malzemeler:1 su bardağı kara dut-2 su bardağı su-2 yemek kaşığı mısır nişastası-vanilya ve 3-4 yemek kaşığı seker..YAPILIŞI:Karadutları yıkayıp süzgeçten veye rondodan geçiriyoruz,suyla karıştırıyoruz toplamda 2 su bardağı gelecek şekilde,diğer kısımları önceki tarifin aynısı...Afiyet olsun...
Reklam