Reklam
SÜTLÜ İRMİK TATLISI Misafirlerinizin çok seveceği bir tatlı.Bu tatlıyı ikram ettiğim arkadaşlarım çok beğeniyorlar :)
MALZEMELER:
1 lt süt.
9 yemek kaşığı irmik.
9 yemek kaşığı şeker.
1 adet limon kabuğu rendesi.
Hindistan cevizi.
Dövülmüş ceviz.
İsteğe göre tarçın.
YAPILIŞI:
Bir litre sütü tencereye boşaltıp ocağımıza koyuyoruz.
Süt biraz ılıklaşınca toz şekeri ekliyoruz.
Rendelediğimiz limon kabuğunu'da sütümüze ekliyoruz.
Dokuz kaşık irmigi'de ekleyip koyulaşmaya başlayınca iki üç dakika daha pişiriyoruz.
Sonra ocaktan indirip,ıslatılmış borcama güzelce yayıyoruz.
Üzerine hindistan cevizi ve iri taneli dövülmüş cevizimizi'de serpiştirip buzdolabında bir iki saat bekletiyoruz.
Bu tatlımızın üzerine,misafirlerinizin arzusuna göre tarçın'da ekleyebiliriz.
Afiyet olsun...
Reklam