Reklam
Gülpare:Malzemeler:
125 gram tereyağı,(margarinde olabilir)
1 çay bardağı sıvı yağ,
Yarım çay bardağı yoğurt,
1 tane yumurta,
Yarım çay bardağı irmik,
1 tatlı kaşığı sirke,
1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu,
aldığı kadar un...
Şerbeti için:3'5 su bardağı su,3'5 su bardağı şeker...Bir,iki damla limon suyu...Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak...
Yapılışı:Oda sıcaklığındaki margarini veya tereyağı'nı diğer malzemelerle karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz.Hazırladığımız hamurdan bir parça alıp sofrada oklava ile açıyoruz,elmalı kurabiye yapar gibi,açtığımız hamuru küçük ağızlı bir su bardağıyla kesiyoruz.Oluşan daire hamurun üzerine dışarıdan içe doğru 4 kesik atıp içine fındık veya ceviz koyup kestiğimiz yaprakları gül şeklinde kapatıyoruz...Eğer şekil vermekte zorlanırsanız bu malzemeyle vezir parmağı şeklide yapabilirsiniz...
Reklam