-->

Popüler Yayınlar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Asma yaprağı salamurası-Asma yaprağı nasıl konulur

Reklam
                     ASMA YAPRAĞI SALAMURASI
Malzemeler:
2 kilo asma yaprağı.
5 kiloluk cam kavanoz veya bidon.
Yeterli miktarda turşuluk tuz.
Yeterli miktarda kaynamış soğutulmuş su.

Yapılışı:
Yaprakları yıkamadan aralarına tuz serperek katlıyoruz,damarlı kısımları üste gelecek şekilde.Sağlıklı olduğu için cam kavanoz tercih etmeliyiz.Katladığımız yapraklarımızı gene damarlı kısımları üste gelecek şekilde cam kavanoza yerleştiriyoruz.Üzerine bir miktar daha tuz serptikten sonra,yıkanmış temiz bir taş koyuyoruz. Kaynamış soğutulmuş suyu'da ekleyip ağzını kapatıyoruz ve kavanozun altına bir tepsi koyuyoruz çünkü taşabilir.Bu şekilde güneş görmeyen serin bir yerde 10 gün muhafaza ediyoruz ve ara ara kontrol edip tuzu az ise tuzlu su ekliyoruz.
Sarma yapacağınız zaman oldukça tuzlu olan yapraklarımızı bir gece önceden derin bir kapta suda bekletmeliyiz'ki ertesi güne tuzlardan arınmış olsun.


  • Tuzlu su hazırlarken:Kaynamış soğutulmuş suyun içine tuzu ekleyip 1 adet yumurta koyuyoruz,tuz miktarı yeterli ise yumurta yüzeye çıkar.



Reklam

Disclaimer: Değerli ziyaretçilerimiz bloğumuzda rahatsız olduğunuz ya da başkaca konularda tarafıma ulaşmak isterseniz facebook sayfamı kullanabilirsiniz.. Facebook için tıklayınız
Related Posts
Disqus Comments
© Copyright 2017 Gelinlik ve Saç Modelleri - All Rights Reserved - Created By BLAGIOKE Diberdayakan oleh Blogger