Reklam
Annelerimizin ocakta sacda yaptığı o mis gibi gözlemeleri şimdi bulamıyoruz,o zaman kendi başımızın çaresine bakıp evde tavada yapmaya ne dersiniz arkadaşlar
Hamuru:
Ispanaklı ekmek için,un,su ve tuzdan oluşan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz,ölçüsü göz kararı.
İç malzemesi:
İki yada üç tane kuru soğanı ince ince doğrayıp tavaya koyuyoruz,soğanlar biraz pembeleşince,içine 2 yumurta kırıyoruz ve yumurtalar pişince temizleyip yıkayıp,iri iri doğradığımız ıspanağı ekliyoruz(isteğe bağlı olarak peynirde konulabilir).Bir iki dakika kavrulunca tuz,pul biber,kara biber ekleyip tavanın altını kapatıyoruz...
Resimlerde'ki gibi açıp tavada pişiriyoruz...Pişirme sırasında tavaya yağ koymuyoruz...Ekmekler pişince eritilmiş tere yağını fırçayla ekmeklerimize sürüyoruz,afiyet olsun...
Reklam