Reklam
ELMALI KURABİYE:1 paket margarin,
1 fincan sıvı yağ,
1 su bardağı yoğurt,
1 çay bardağı toz şeker,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1 çay kaşığı tarçın,
Aldığı kadar un,üzeri için pudra şekeri...
Kulak memesi yumuşaklığında hazırlanan hamurumuzu resimlerdeki gibi,açıp şekil veriyoruz...
Elmalı harç:
4 veya 5 tane orta boy elma rendelenir,pişirmek için tavaya konulur içerisine isteğe bağlı toz şeker ilave edilir,ben elmanın tatlımı,ekşi'mi olduğuna göre şekerini ayarlıyorum,tatlıysa yarım su bardağı ekşiyse bir su bardağı olabilir...Elma ve şekeri karıştırarak pişiriyoruz,altını kapatıp 2 çay kaşığı tarçın ve isteğe bağlı olarak ceviz veya fındık ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz...Kurabiyelerimizi pişirdikten sonra isteğe bağlı olarak üzerine pudra şekeri serpiştirilebilir...
Bu şekilde de yapabilirsiniz...
Reklam